Biluthyrning Rom

Prisjämförelse av biluthyrning i Rom
Hitta bra erbjudanden på små och ståra billiga hyrbilar i Rom för din semester

Sök biluthyrning Rom

 

Information om biluthyrning

Att hyra en bil i Rom kunde inte vara enklare – ett antal internationella agenturer som Hertz, Avis och Europcar finns i den internationella ankomsthallen på flygplatsen. Det kan vara en bra idé att boka din hyrbil med något av dessa företag, alternativt en lokal hyrfirma, via internet innan du reser för att försäkra om att du får den affären du vill ha. Sommarpriser börjar från ca €75 per dag inklusive skatter och avgifter för en mindre bilmodell.

Att köra bil i Rom är mer eller mindre som att köra hemma men det finns några saker som man bör veta. Det finns tre olika typer av vägar: autostrade (motorvägar), strade statali (statliga vägar) och strade communali (lokala vägar). De flesta vägskyltar använder internationella symboler som du kommer att känna igen men de kan också innehåller texter på italienska. Uscita betyder avfart medan entrada betyder ingång och divieto di betyder infart förbjuden. Var försiktigt när du ska tanka din bil eftersom gasolio betyder diesel medan benzina är blyfri bensin. Bensinstationer inom stadsgränserna kan vara stängda för några timmar under dagen och på söndagar medan de på motorvägarna har öppet 24 timmar om dygnet.

Om du planerar att köra runt utanför Rom kan det vara bra att känna till att det oftast finns vägtullar på motorvägarna med jämna mellanrum. Fördelen med att hyra en bil i Rom jämfört med kollektivtrafik är dock att många sevärdheter finns vid stadens utkant och kan inte lätt nås med buss eller tåg. Se till att alltid ha en karta med dig eller hyr en bil som har ett GPS system, även om detta innebär någon extra avgift så kan det vara ett lönsamt alternativ