Rom shoppingHär hittar du en shoppingguide Rom

Om det är nya moden du är ute efter kommer inte shopping i Rom att svika. Medan Milan kanske är känt som modevärldens huvudstad befinner sig utan tvekan Rom bland världens fem högstrankade städer när det gäller topp designerkläder. Åk till det glamorösa Via dei Condotti för att titta in till lyxbutikerna med världens allra största varumärken inom mode – Chanel, Prada, Armani, Dolce & Gabbana och Versace alla har egna butiker här. Om priserna i dessa butiker inte riktigt passar din plånbok kan du istället prova Via Cola di Renzo och området kring Via del Tritone där det går att hitta modenyheter till mer överkomliga priser. Ett annat alternativ är ett besök hos några fabriksbutiker utanför staden där de bästa fynd av alla finns. Castel Romano är beläget 20km från Rom på motorvägen Via Pontina och har mer än 100 varumärkesfabriksbutiker där det går att hitta designerkläder med priser som är uppemot 30 % lägre än i butikerna i staden.

Via del Corso är ett annat måste om du ska shoppa i Rom. Denna livliga gågata är full av kända namn inklusive Swarowski Crystal och flaggskeppsbutiken för biltillverkaren Ferrari. Om du vill shoppa för färskvaror har mat distriktet Trastavere en fantastisk livsmedelsmarknad utomhus. Det är dessutom ett trevligt ställe att promenera runt med sina många slingrande gator fulla med bohemiska butiker.

För en fantastisk shopping upplevelse i Rom kan man också besöka stadens bästa loppmarknad på Porta Portese. Med öppettider från 08.00 – 14.00 varje söndag är denna loppmarknad full av ovanliga antikviteter. Du kanske kan hitta en ovanlig present här för din speciella någon hemma. Om du är en konstälskare bör du åka till Piazza Novana. Här och i det närliggande området finns många fantastiska konstgallerier samt intressanta antikbutiker. Håll utkik efter den stora film- och biobutiken på Via del Governo Vecchio, ett måste för alla entusiaster av italienska biofilmer.

När det gäller att shoppa på en galleria i Rom finns det bara ett ställe du behöver besöka. Den enorma gallerian Euroma 2 kommer säkerligen att ha allting du är ute efter med sina 230 butiker och restauranger inklusive många coola butiker som säljer kläder och tillbehör. Denna galleria är lättillgänglig även för den utan hyrbil eftersom det går att åka Metro linje B från Termini station till EUR Palasport varifrån en gratis buss tar dig direkt till Euroma 2. Detta är ett utmärkt ställe att besöka under högsommaren eftersom hela gallerian har luftkonditionering!