Strande Rom 

Var hittar man Rom stränder?

Var hittar man Rom's bästa stränder?

I Rom kan du känna av havsbrisen som driver in från den närliggande kusten och lockar dig ut mot havet! Medan det inte finns några stränder i själva Rom erbjuder den omkringliggande regionen av Lazio ett antal vackra stränder som lätt kan nås från huvudstaden med bil eller tåg.

Ostia Lido

Känt för sin vackra mörka sand är Ostia Lido ett perfekt resmål för en dagsutflykt från Rom till stranden. Där finns en trevlig strandpromenad som leder dig till ett antal offentliga stränder och dessutom finns det en privat strand som är tillgänglig mot betalning av en mindre avgift. För att åka till Ostia Lido med tåg bör man först åka på Metro linje B till Magliana och därifrån ta tåget till Ostia Lido (mot Cristoforo Columbo). Tågresan tar bara en halvtimme.

Fregene

Denna strand attraherar många lokalbor från Rom eftersom den ligger närmast till själva staden. Inte mer än 20 minuters bilfärd från Fiumicino flygplats erbjuder Fregene ett antal mycket fräscha stränder som inte bör vara särskilt fullsatta utanför högsäsongen i juli och augusti. Det finns även ett antal restauranger och trevliga disco barer där du kan avsluta en skojig dagstur till stranden.

Sperlonga

Om du längtar efter en strandsemester medan du är i Rom är Sperlonga en av de allra charmigaste kuststäderna att besöka. Sperlongas välskötta stränder är underbart långa med klart och kallt vatten och få vågor. Själva staden har även den en hel del att bjuda på med sina vackra spiraltrappor och vitkalkade hus, dessutom finns det historiska sevärdheter som grottan Tiberius och ett arkeologiskt museum. För att åka till Sperlonga från Rom bör du ta tåget mot Napoli från Termini station och kliva av på Fondi-Sperlonga varifrån en snabb bussresa för bara €1 tar dig direkt till stranden